Activități

 CENTENARUL MARII UNIRI

    La 1 decembrie 2018 se aniversează 100 de ani de la realizarea României Mari, un moment istoric pentru poporul român, cu implicații majore în istoria ulterioară a țării. Importanța acestui eveniment și sacrificiul soldaților români pentru realizarea acestui ideal sunt marcate de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 6  prin activități specifice. Astfel, elevii devin părtași la istoria națională a României și prin afirmarea sentimentului patriotic, ei sunt purtătorii valorilor și tradițiilor românești. Viitorii cetățeni ai țării, conducătorii zilei de mâine, trebuie să pornească în viață cu fundamente morale puternice, care au la bază dragostea pentru țară și mândria de a fi român. Din acest motiv, activitățile desfășurate la acest ceas aniversar privesc dezvoltarea spiritului civic al elevilor prin angrenarea lor în activități cu caracter divers (istorie, muzică, dans, teatru, arte vizuale și lucru manual). Unul dintre momentele importante a fost plantarea în parcul școlii a unui stejar, "Un stejar pentru Centenar", ca simbol al unității și longevității neamului.

   Felicitări tuturor elevilor și cadrelor didactice implicate în proiectarea acestor activități!

 

Videoconferință România-Spania

     În cadrul parteneriatului avut cu Școala Giner de Los Rios, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 6 

s-au implicat într-o nouă activitate interactivă. 

       

     Parteneriatul presupune idei noi, proiectate în conformitate cu un plan de activități, pentru realizarea unor obiective, cu ajutorul unor resurse umane și tehnice. 

Învățarea bazată pe parteneriate și proiecte este o formă modernă și complexă de învățare/evaluare care angajează elevii într-o investigație bazată pe comunicare-cooperare-colaborare. Abordarea aceasta are o eficiență crescută în creșterea motivației copiilor și în stimularea operațiilor superioare ale gândirii.

     Activitățile derulate contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra diversității culturale bazată pe valori europene comune. Ne dorim să promovăm multiculturalismul, să formăm un spirit de respect față de valorile europene prin încurajarea dialogului intercultural, să promovăm Școala Gimnazială Nr. 6 la nivel internațional și să atragem atenția asupra comunității locale și asupra unor rezultate deosebite obținute de elevii noștri.

      În data de 31 octombrie, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 6, sub îndrumarea 

prof. Raluca Tuligă, împreuna cu elevii Scolii Giner de Los Rios, sub îndrumarea prof. Fernando Lazaro, au organizat un concurs al costumelor. Întreaga activitate s-a desfășurat printr-o conexiune audio-video.

      Elevii implicați în activitate, costumați fiind, s-au prezentat în limba engleză, folosind termeni din matematică. Câștigătorii școlii noastre, aleși de către elevii spanioli, au fost Mercioniu Georgiana și Buzatu Cristina (Clasa a VIII-a A). Videoconderința s-a realizat folosind aplicația Skype. La final, elevii s-au distrat cum știu ei mai bine, au dansat, au cântat și au socializat.

Videoconferință România-Spania

                   

ACTIVITATE LA MUZEU  

     În aceste zile de primăvară, copiii din clasa a II- a D au confecţionat cu multă dragoste sub îndrumarea învăţătoarei lor, Plăviţu Aurora, în incinta Muzeului Regiunii Porţile de Fier, felicitări pe care le-au dăruit mămicilor şi bunicilor de ziua lor. Elevii au pregătit şi un frumos moment artistic ce a cuprins, o scenetă, cântece şi poezii pe care le-au dedicat celor mai iubite fiinţe - mămicilor. Elevii costumaţi în straiele reprezentative personajului căruia îi dădeau viaţă, cum ar fi, cele patru anotimpuri, soare, vremea, ciobănel, floricele de primăvară (ghiocel, viorea, narcisă, lalea, brânduşa) sau în cei trei fii ai primăverii ( martie, aprilie, mai), sau în  vântul, grădinarul au încântat publicul spectator şi au produs emoţii intense atât mămicilor, tăticilor cât şi doamnelor muzeograf şi celorlalţi spectatori participanţi la eveniment. Activitatea s-a încheiat cu oferirea unui buchet de floricele tuturor  domnelor prezente.

    Activitatea desfăşurată a  fost un bun prilej de relaţionare şi mediatizare şcoală-familie-muzeu.

Centenarul Mariii Uniri
Activitate la muzeu

            FRUCTELE, SURSE DE VITAMINE 

   

     Cum metoda exemplului este una dintre cele mai eficiente metode didactice în atingerea obiectivelor propuse, doamna prof. de Educaţie Tehnologică, Gina Firu, a realizat o activitate pe placul elevilor de clasa a V-a a Şcolii Gimnaziale Nr. 6.

    Transmiterea informaţiilor despre efectele benefice ale consumului zilnic de fructe, asociată cu prezentarea fructelor în sine, nu poate avea decât avantaje în cadrul scenariului didactic.

Fructele, surse de vitamine

                Moda - din materiale reciclabile

ORAȘUL

Orasul

     

   ŞEZĂTOARE TRADIŢIONALĂ

                       ACTIVITĂȚI PRACTICE

                    Târgul de fructe și legume

     

Targul de fructe si legume

1 IUNIE

  Cu ocazia zilei de 1 Iunie, Şcoala Gimnazială Nr. 6 a organizat un spectacol dedicat copiilor şi tuturor celor care nu au uitat să se bucure de culori, dans, muzică, desen şi jocuri distractive.

                                                   Felicitări tuturor elevilor implicați!

                          Mediul construit

   

    

Mediul Construit

PROIECTE INOVATIVE/SOLUŢII PRACTICE

  În cadrul programului "Olimpiadele Kaufland", elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 6 au prezentat numeroase Invenţii/soluţii practice, realizate în echipe de minim 3 elevi, fiecare elev având funcţii bine delimitate în cadrul echipei. Ei au conceput machete ale unor proiecte de dezvoltare ale unităţii şcolare în care aceştia învaţă, ale oraşului Drobeta Turnu Severin, au venit cu soluţii de reciclare, design vestimentar din materiale ecologice, etc. S-a pus accentul pe creativitatea elevilor, curiozitatea şi spiritul practic al acestora.

 În prealabil s-a desfăşurat o sesiune de discuţii şi idei libere, spontane, venite din partea elevilor antrenaţi în proiect.

 Elevii au fost încântaţi de ideea proiectului şi s-au distrat atât la realizarea lucrărilor, cât şi la prezentarea acestora.  Le-a plăcut ideea de mici inventatori  luându-şi  rolurile în serios. 

 Au localizat probleme, atât în şcoală cât şi în societate, apoi au căutat soluţii practice pentru rezolvarea acestora.  Au venit cu idei interesante subliniind utilitatea integrării tehnologiei moderne în sistemul de învăţământ.

 Prin asumarea de roluri în managementul de proiect şi procesul decizional ce duce la finalizarea demersurilor acestora s-a valorificat potenţialul creativ al elevilor.

Aceştia au dezvoltat de asemenea abilităţi interpersonale si de colaborare, responsabilitate şi capacitate de adaptare, auto-formare, gândire critică şi gândire sistemică.