Internaționale

Parteneriat România-SUA

În anul şcolar 2015-2016, Şcoala Gimnazială Nr. 6 a desfăşurat un proiect în parteneriat cu Şcoala Stonehaven din SUA în cadrul căruia fiecare din şcolile partenere a trebuit să-şi prezinte ţara prin intermediul unei prezentări Powerpoint, abordând teme cross-curriculare (tradiţii, istorie şi interculturalitate, geografie, turism, sport, implicaţii asupra vieţii cotidiene etc., stiluri de viaţă, legende, etc.). Implementarea acestui proiect a dus la dezvoltarea  aptitudinilor şi competenţelor lingvistice, a competenţelor digitale, competenţelor interpersonale, civice, interculturale si sociale.

Parteneriat România-Spania

În anul şcolar 2016-2017, prin intermediul portalului eTwinning, elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 6, sub îndrumarea prof. Raluca Tuligă, au iniţiat un proiect de colaborare cu Şcoala Francisco Giner de los Rios, din Valencia.

    Pentru început aceştia au trimis scrisori elevilor din Spania şi o prezentare PowerPoint cu informaţii despre ţara, oraşul şi şcoala în care învaţă. Scrisorile au fost redactate în limba engleză şi spaniolă. 

    Coordonaţi de prof. Fernando Lazaro, elevii de la Francisco Giner de los Rios au participat la o activitate sportivă şi de orientare într-un parc din apropierea şcolii.

    Elevilor, împărţiţi în echipe, li s-au dat câte o busolă şi o hartă cu ajutorul cărora trebuiau să găsească "comori". După găsirea acestora se întorceau la profesorul coordonator şi erau supuşi unui set de întrebari, cu variante de răspuns, din domeniile sportive alese de ei. Activitatea a fost deosebit de captivantă, dezvoltând abilităţi multiple.

Prezentare Romania.pptx

   Învăţarea interactivă, colaborarea cu elevi din alte şcoli similare europene, exersarea limbilor străine, dezvoltarea gândirii critice, a abilităţilor TIC şi a lucrului în echipă sunt doar câteva din avantajele pe care le are un elev implicat într-un proiect eTwinning. 

   În urma acestei experienţe, ei s-au familiarizat cu sistemul de învăţământ spaniol şi au legat prietenii, aceasta fiind doar o primă etapă a colaborării noastre cu Şcoala Francisco Giner de los Rios. La începutul anului şcolar vom organiza videoconferinţe pe teme diverse, de interes educativ. Ne dorim, de asemenea, schimburi de experienţă prin deplasarea elevilor şi a cadrelor didactice pentru câteva zile.